DUURZAAMHEID

Meer dan tien jaar werken in de kinderkledingindustrie heeft ons één ding geleerd:

niemand is te klein om een verschil te maken.

We zijn niet bang om over mode na te denken, en denken zorgvuldig na over alles wat we doen. Van het ontwerp tot de stoffen die we gebruiken, tot wat er met onze kleding gebeurt als we er klaar mee zijn: elke stap telt. We zijn misschien een klein team, maar we werken samen met anderen om onze impact op de planeet en mensen te verkleinen. We zijn toegewijd aan een rechtvaardige en duurzame toekomst.

Want dat is precies de toekomst die we onze kinderen toewensen.

MATERIALEN

Tot nu toe is het merendeel van onze stoffen gemaakt van natuurlijke en biologische stoffen. Maar met elke nieuwe collectie vergroten we dit aandeel. We hebben het aandeel van nieuwe synthetische vezels in onze kleding verminderd en sommige vervangen door gerecycleerde polyester. Momenteel is 95% van onze collectie gemaakt van biologisch katoen.

Op deze manier maken we onze kleding veilig voor de planeet en voor degenen die ze dragen.

In de toekomst willen we de synthetische stoffen zo veel mogelijk uitbannen. In plaats daarvan willen we nieuwe stoffen introduceren met een lagere ecologische voetafdruk. Daarnaast zoeken we naar manieren om de restjes van onze productie te hergebruiken en de hoeveelheid afval te verminderen.

PRODUCENTEN

Sinds de start is ethisch produceren de kern van ons bedrijf. We vinden het belangrijk om te begrijpen en te weten waar onze kleding vandaan komt. Wij staan niet achter praktijken als kinderarbeid, slavernij, onbetaalde werktijden of het ontbreken van sociale zekerheid.

Daarom werken we al jaren samen met betrouwbare fabrikanten in Portugal, Bulgarije en Turkije. We hebben deze fabrieken zelf bezocht om te zien hoe en waar onze kleding wordt gemaakt.

Onze partnerfabrieken zijn goed erkend en dragen certificeringen zoals GOTS, OEKO-TEX.

Ze hebben ook een sterk beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Samen werken we aan het sourcen van betere stoffen, het verminderen van ons productieafval en het afstemmen van onze bedrijven op de Sustainable Development Goals (SDG's) van de VN.

VERZENDING EN VERPAKKING

Verpakking is een belangrijk onderdeel van elk modebedrijf. We zijn gedeeltelijk overgestapt op een plastic-vrije en gerecycleerde kartonnen en papieren verpakking om onze impact en afval te verminderen.

Ons volgende doel is om de transportvoetafdruk te verkleinen.

De leveranciers met wie we samenwerken, kiezen voor vervoer over de weg in plaats van vervoer door de lucht, om de transportvoetafdruk te verkleinen. Ze beginnen ook gerecycleerd materiaal te gebruiken om onze kleding te vervoeren. We moedigen hen aan om nog meer gerecycleerd materiaal in hun verpakkingen te gebruiken.

CIRCULARITEIT

Iedereen verdient een veilige toekomst, waarin de kleren die we dragen niet ten koste gaan van de planeet, maar ons helpen te gedijen.

Daarom is onze kleding gemaakt om lang mee te gaan. We willen dat kinderen de kleding niet alleen dragen, maar dat ze #GrowUpWithBaBa (opgroeien met Baba).

Bij elke aankoop moedigen we je aan om de kleding zo goed mogelijk te gebruiken. Dit betekent dat je er goed voor moet zorgen, maar ook dat je de kleding doorgeeft aan andere kinderen. Onze kleding wordt nu geleverd met gedetailleerde was- en verzorgingsinstructies, gedrukt op gerecycleerd katoen.

Wij dragen hier ook ons steentje aan bij. Elk jaar werken we samen met een lokaal goed doel om een deel van onze kleding te doneren aan kinderen in nood. Op deze manier geven we zoveel mogelijk van onze kledingstukken een nieuw leven, in plaats van ze te verspillen.

Toch willen we meer doen.

We plannen iets wat we een Ba*Ba ‘repairday’ noemen. Dit wordt een evenement waarbij iedereen wordt uitgenodigd om kleding te komen repareren voor zichzelf en anderen. Hoewel onze kleren gemaakt zijn met kwaliteit in gedachten, scheuren ze toch en raken ze versleten tijdens het spelen of tijdens buitenavonturen. We willen het verstellen en repareren van de kleding als eerste aanmoedigen.

   Be the first to know! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
Babybasics BV - BE 0543.997.774 - algemene voorwaarden - privacy policy - cookie policy - sitemap Quoted: Websites met méér